apr. 12 2022 | Artikel

Je immuunsysteem verbeteren – tips uit de oosterse geneeskunst

Je immuunsysteem houdt je lichaam gezond en vitaal. Het beschermt je dag in dag uit en bestrijdt ziekte door voortdurend dode of zieke lichaamscellen op te ruimen. Het is één van de vele wonderlijke kwaliteiten van ons lichaam. We helpen je graag jouw immuunsysteem te verbeteren, voor een optimale gezondheid en meer vitaliteit. Je kunt al positieve effecten ervaren binnen slechts enkele dagen. Wil je weten hoe? lees dan snel verder.

Kun je je immuunsysteem verbeteren?

Het is heel goed mogelijk om je immuunsysteem te verbeteren en optimale gezondheid en herstel na ziekte te bevorderen. In de Oosterse geneeskunst gaan we uit van het principe van heelheid, en gezondheid. Ook willen we je laten ervaren dat we allemaal onze eigen heelmeesters zijn. We hebben allemaal de wijsheid in ons om onszelf te helen, anderen te helen en de wereld te helen. 

Je immuunsysteem is er voor jou, maar jij bent er ook voor jouw immuunsysteem. Je kunt vele dingen zelf doen om jouw immuunsysteem te verbeteren en dat begint bij een gezonde balans in voeding, beweging en rust. 

De beste manier van het bestrijden van ziekte en het behouden van een optimale gezondheid is altijd preventief een gezonde levensstijl te hanteren. Daarnaast zijn er ook effectieve en wonderlijke methoden uit de oosterse geneeskunst, die jou helpen om je immuunsysteem een boost te geven en de wijsheid over je eigen zelfhelend vermogen te herinneren. Luister hier een gratis tao meditatie om je herstel te bevorderen. We inspireren je graag om méér uit jezelf en het leven te halen bij het Tao Center – en je de wijsheid en de kracht te geven om je zelfhelende vermogen te versterken. 

Denk aan voorspoedig herstel na ziekte of operaties, of het ondersteunen van je immuunsysteem zodat je beter beschermd blijft tegen ziekte, bacteriën of virussen.

Hoe kun je een verzwakt immuunsysteem herkennen?

Bij een verzwakt immuunsysteem loop je het risico sneller ziek te worden. Het is dus essentieel om te herkennen wanneer je weerstand een boost kan gebruiken en om de oorzaak van het verzwakte immuunsysteem te achterhalen. 

Heb je bijvoorbeeld last van:

 • aanhoudende vermoeidheid;
 • maagklachten (diarree);
 • verkoudheid;
 • terugkerende infecties;
 • vaak ziek;
 • langzaam herstel en genezing van wondjes;

dan kunnen dit signalen zijn dat je immuunsysteem verzwakt is. Je lichaamseigen afweersysteem kan dan niet optimaal zijn werk doen, en zorgt ervoor dat je ziek wordt. Als deze symptomen zich voordoen is het raadzaam om jouw immuunsysteem wat extra zorg en aandacht te geven.

Oorzaken van een lage weerstand

Een lage of verminderde weerstand kan verschillende oorzaken hebben, waaronder:

chronische stress, een operatie, burn-out, depressie, medicatie, menstruatie of zwangerschap. Maar kan ook te wijten zijn aan te weinig slaap, beweging en tot je nemen van gezonde gevarieerde voedingsstoffen. 

Je immuunsysteem kan optimaal zijn werk doen wanneer je deze situaties vermijdt: 

 • Teveel stress
 • Burn-out of depressie
 • Te weinig lichaamsbeweging
 • Te weinig slaap
 • Antibiotica of andere medicatie
 • Overmatig alcohol gebruik

Ook kan je afweersysteem worden aangetast als je een operatie hebt ondergaan of auto immuun ziekte hebt. Vrouwen hebben vaak een verminderde weerstand tijdens hun menstruatie of zwangerschap. Dit zijn een aantal situaties waarin een verlaagde weerstand veel voorkomt, en kun je goed herstellen door de volgende handige tips toe te passen om je immuunsysteem te verbeteren.

Bewegen-om-je-imuunsysteem-te-verbeteren

6 tips voor het verbeteren van je immuunsysteem

Wanneer je wilt dat je immuunsysteem optimaal beschermt tegen ziekten, en je helpt om gezond en vitaal te blijven zijn deze 6 tips essentieel. Je kunt hierdoor je levenskwaliteit sterk verbeteren. Je krijgt hiervan meer energie, en voelt je sterker en bent beter beschermd tegen bacteriën, virussen en ziekten.

1 Neem voldoende rust

Slapen is een groot onderdeel van ons leven, en dat is met een goede reden. Het lichaam herstelt zich namelijk tijdens onze slaap en ook het immuunsysteem kan optimaal zijn herstelwerkzaamheden doen. Zorg er dus voor dat je per nacht minimaal 8 uur slaap krijgt, zodat jouw lichaam de rust krijgt om te herstellen. Ook na hevige inspanning is het belangrijk voldoende rust te nemen, zowel fysiek als mentaal. 

2 Gevarieerde voeding

We weten allemaal dat het belangrijk is om gevarieerd te eten. Maar vooral als je immuunsysteem verzwakt is, dan is bewust en gevarieerd eten essentieel. Je lichaam is namelijk ‘hard aan het werk’ om te herstellen en heeft voedingsstoffen nodig om dit werk optimaal te kunnen doen. Vitamines C, D, B12, zink en ijzer zijn onder andere voedingsstoffen die het immuunsysteem versterken. 

3 Voldoende beweging

Voldoende beweging is essentieel voor het gezond houden van je lichaam. Een wandeling door het park, of regelmatig een rondje rijden op de fiets houden je gezond en vitaal. Ook diverse vormen van stretching of lichte beweging, zoals bij yoga of tai chi kunnen je immuunsysteem positief beïnvloeden. Je geeft door lichaamsbeweging je cellen een kans om te vernieuwen, en bovendien is het goed voor je energie. Hoe fitter je bent, hoe beter dat is voor je immuunsysteem. 

4 Drink voldoende water

Een zeer belangrijke bron van gezondheid is water. Minimaal 1,5 liter water per dag drinken helpt je lichaam om toxische stoffen af te voeren, en de celvernieuwing te bevorderen. Je lichaam bestaat voor 60% uit water (bij kinderen is dit 65 – 75%). Deze regelmatig verversen is van levensbelang. Bij een verminderde weerstand kun je extra mineralen toevoegen aan je water, b.v. himalaya zout of citroen. Een glas warm water met citroen in de ochtend is een weldaad voor je lichaam, en je leven! 

5 Voorkom stress 

In het dagelijks leven kun je nogal eens worden uitgedaagd door een overvolle agenda, en allerlei stressfactoren die jouw cellen het signaal geven dat ze constant aan moeten staan. Door niet voldoende rust te nemen, krijgt je lichaam geen kans om zich te herstellen. Dit gaat over stress op de werkplek, maar ook thuis. Wanneer heb jij werkelijk even tijd voor jezelf? Gun je jezelf rust te nemen, om de dag (en alles wat je moét doen) even van je af te laten glijden? Een heilig moment van meditatie in je dag invoegen maakt een groot verschil. 

6 Balans door afstemming op de Bron

Vind meer balans, optimale gezondheid en vitaliteit door je af te stemmen op de Bron – de fontein van het leven. Wanneer je connectie met de Bron optimaal is, dan stroomt deze levensenergie ook door jou heen, en worden ziektes en blokkades sneller opgeheven. Het is de meest effectieve en snelle manier om jouw immuunsysteem een boost te geven, en voor iedereen toegankelijk. Bij het Tao Center werken we met deze energie en leren onze studenten hoe zij hun immuunsysteem een boost kunnen geven en hun gezondheid kunnen optimaliseren met effectieve methoden afgeleid van de oosterse geneeskunst.

Geef je immuunsysteem een boost

Wij bij het Tao Center Nederland hebben het rotsvaste vertrouwen dat ieder mens zichzelf kan helen, en dat we allemaal deze bron van wijsheid in ons dragen. Het enige wat wij hoeven te doen is ons afstemmen op de Bron, zodat deze levensenergie door ons heen gaat stromen en ons immuunsysteem een boost geeft. 

In essentie zijn we allemaal gezond! 

Bij het werken met lichtenergie – krijgen alle cellen, alle moleculen en alle bloedlichamen een reset en worden herinnerd aan de enige waarheid; heelheid en gezondheid. Dit is waarom veel van onze klanten met fysieke klachten direct verlichting of compleet herstel ervaren na een licht massage of Tao Hands sessie. 

Door je af te stemmen op Gezondheid, en de Lichtenergie uit te nodigen de innerlijke balans te herstellen creëer je als het ware ruimte in jezelf voor volledig herstel. Jezelf open stellen is vaak al voldoende, om de helende effecten van de licht energie te ervaren. 

Wil jij jouw immuunsysteem nu direct een boost geven en deze lichtenergie ervaren? – boek dan hier een persoonlijk consult. Eén van onze trainers van het Tao Center zal dan een afspraak met je maken, en een Tao blessing geven speciaal afgestemd op jouw klachten of intentie.

Boek een consult

Optimaal immuunsysteem door Tao Hands

Je kunt Tao Hands inzetten op alle gebieden van je leven. Of het nu gaat om je relaties, financiën, geluk of gezondheid, met de Tao Hands methode krijgt alles weer zijn essentiële vorm terug. Dit betekent optimale stroming op alle levensgebieden, en optimale gezondheid en vitaliteit. 

“Je kunt je leven helen”, schrijft Louise Hay in haar gelijknamige boek en daar zijn wij het bij het Tao Center helemaal mee eens. Wij hebben zelfs een methode ontwikkeld die direct werkt, en miraculeuze resultaten heeft opgeleverd bij het werken met klanten met chronische klachten of terugkerende ontstekingen. Maar ook mensen die in hun eigen praktijk met klanten sneller resultaat terugzagen na het toepassen van de Tao Hands methode. 

Een verlaagde weerstand, kan het zelfhelend vermogen van je lichaam behoorlijk beperken. Daarom is het belangrijk dat je zodra je een aantal symptomen herkent van een verzwakt immuunsysteem, direct iets doet om je immuunsysteem te verbeteren. 

In ons Tao Hands programma leren we jou deze zelfhelingsmethode, zodat je jouw eigen gezondheid kunt optimaliseren, je immuunsysteem dagelijks een boost kunt geven en je vitaler en gezonder voelt. Lees hier meer over de ervaringen met Tao Hands en hoe het jouw gezondheid blijvend kunt ondersteunen en verbeteren. 


Het is tijd om in je essentie kracht te gaan staan, en jezelf te openen voor jouw zelfhelend vermogen, je volledig potentieel en de stromende kracht van de Tao.

Open je Hart

Open je Mind

Open je Handen

Tao Hands

;